معرفی انواع کولرگازی

انواع کولرگازی

کولر گازی چیست و چه کاربردی دارد

در اینجا می خواهیم که شما را با انواع کولرگازی اشنا کنیم تا بتوانید به اسانی کولرگازی مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.با توجه به گرم شدن کره زمین طی چند سال اخیر ، نیاز فضاهای مسقف که کاربر در انجا حضور مستمر داشته زیاد شده، که به همین خاطر کولرهای گازی و اسپلیت یکی از بهترین و سریع ترین راه حل هایی می باشد که می تواند به خوبی نیاز کاربر را پوشش داده و دمای محیط را در کمترین زمان ممکن به درجه دلخواه برساند. کولرها انواع مختلف، گوناگون و با امکانات متفاوتی دارند. کولرهای اولیه آبی بودند و به وسیله پمپ آب کار می ‌کردند، هر چند این کولرهای آبی هنوز هم کاربرد دارند اما کولرهای گازی در بیشتر محل‌ ها جایگزین آن ‌ها شده ‌اند و دیگر مثل سابق محبوبت ندارند. کولر گازی دستگاهی است که وظیفه جذب هوای گرم و تبدیل آن به هوای خنک با استفاده از فرآیند تبخیر مایع را بر عهده دارد. کولرگازی  از اوپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط تشکیل شده که اوپراتور هوای گرم را جذب کرده و سپس به کمپرسور برای متراکم کردن گاز انتقال می‌دهد و سپس کندانسور گاز را خنک کرده و به بیرون انتقال می ‌دهد. کولر گازی دمای هوا را به ‌صورت یکنواخت خنک می‌ کند. 

انواع کولرگازی

1-چه نوع کمپرسوری خوب است 

چند تا نکات مهم در انتخاب کولرگازی

اگر بخواهیم به زبان ساده و به طور خلاصه بیان کنیم، در کولر گازی ها سه نوع کمپرسور به کار می رود که شامل کمپرسور روتاری، کمپرسور پیستونی و کمپرسور اسکرال می باشد. کمپرسور روتاریاز نظر میزان مصرف انرژی نسبت به پیستونی کم مصرف تر می باشد. کمپرسور اسکرال نیز نسبت به دو نوع دیگر بسیار کم مصرف تر می باشد اما دارای قیمت بالاتری است.

2- تعداد پنل اسپلیت چند عدد باشد؟ 

در صورتی که خانه ای بزرگ با چندین اتاق و سالن های عریض دارید، بایستی در هنگام خرید تعداد اسپلیت ها را نیز در نظر بگیرید. برای تخمین تعداد پنل ها استاندارد هایی وجود دارد اما در اصل این تعداد به شرایط آب و هوایی و اقلیم جغرافیایی و حتی موقعیت خانه نسبت به طلوع و غروب خورشید را در نظر بگیرید. 

3-کولر های گازی دارای اینورتر

علاوه بر هزینه اولیه ای که بابت خرید کولر گازی می پردازید، هزینه های تعمیر و نگهداری و همچنین هزینه هایی که مربوط به حین استفاده از کولر گازی می باشد را نیز بایستی پرداخت کنید. همچنین از مهم ترین و اصلی ترین هزینه های حین استفاده از کولر گازی اسپلیت، هزینه میزان برق مصرفی آن می باشد. گاهی در بلند مدت برخی از این هزینه ها به چشم نمی آیند ولی برخی دیگر اگر انتخاب مناسب و درستی نداشته باشیم بسیار چشم گیر و موثر می باشد. میزان برق مصرفی دستگاه از این قبیل از هزینه ها می باشد. ناگفته نماند که همه این هزینه ها در واقع به فرهنگ استفاده و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. یکی از راهکارهای ستودنی و هوشمند مهندسان برای کاهش مصرف انرژی بهره گیری از تکنولوژی اینورتر است که منافع آن هم به نفع مصرف کننده دستگاه و هم به نفع کل جامعه می باشد. 

4-کولر گازی دو وضعیته بهتر است یا تک وضعیته؟

برخی از کولر گازی ها دارای قابلیت ایجاد سرما و گرما می باشند. این مسئله که کولر گازی شما دارای عملکرد سرمایشی است و یا دارای دو عملکرد سرمایش و گرمایش می باشد یک موضوع کاملا انتخابی می باشد اما به نظر نمی رسد که این مسئله کاملا شخصی باشد. در حالت سرمایش کولر گازی ها جهت خنک کردن فضا از عملیات چگالش گاز فریون استفاده می کند. در حالت گرمایش نیز با استفاده از آب گرم موتورخانه که از طریق لوله هایی که در اطراف دهانه خروجی هوای آن تعبیه شده است نیز عملیات گرمایشی انجام می شود. در کولر گازی های دو وضعیته مصرف انرژی بسیار کمتر از کولر گازی های یک وضیعته می باشد. و دیگر نیازی به استفاده از یک وسیله جانبی مثل شوفاز یا بخاری جهت گرم کردن محیط نیست. به طور کلی در صورتی که صرفه جویی در مصرف انرژی از دغدغه های شما باشد توصیه می شود کولر گازی های دو وضعیته را خریداری نمایید. 

5- هوش مصنوعی و پرتاب باد کولر گازی

خصوصیات دیگری مانند قدرت پرتاب باد بالا، داشتن هوش مصنوعی و ریموت کنترل کاربردی و ساده در کولر گازی اسپلیت ها از فاکتورها و ویژگی های کولر گازی خوب و با کیفیت به شمار می رود که در انتخاب کولر گازی بسیار تاثیر گذار است. به طور مثال می گویند پرتاب باد این کولر گازی 15 متر است. به طور خیلی ساده این جمله به معنی این که است کولر گازی تا فاصله 15 متری را می تواند باد خنک را انتقال دهد. هوش مصنوعی آپشن هایی مانند تمرکز باد در نقاطی که انسان در آن جا می باشد از جمله ویژگی های هوش مصنوعی این کولر گازی ها می باشد. 

6-میزان صدای یک کولر گازی خوب

تصور کنید در محیط کارتان در آرامش مشغول به کار می باشید و کولر گازی را روشن می کنید. یا خسته از یک روز کاری و پرتنش به خانه می آیید و می خواهید در سکوت و آرامش خنک شوید و استراحت کنید. در این زمان قطعا دوست ندارید که نویز و صدای مزاحم کولرگازی شما را آزار دهد و آرامش شما را به هم بزند. از ویژگی کولر گازی خوب میزان صدای پایین آن است که مقدار آن در دفترچه راهنمای آن تحت عنوان دسی بل عنوان شده است. هرچه میزان این عدد کمتر باشد قاعدتا میزان صدای تولیدی ان نیز کمتر خواهد بود. کولر های گازی با صدای خروجی پایین تراز 50 دسی بل را می توان جزو کولر های گازی تقریباً بی صدا نام برد.

7- کدام برند کولر گازی در ایران بهتر هستند؟

خرید یک کولر گازی معتبر و شناخته شده نیمی از ریسک خرید شما را می کاهد و موجب می شود خیال شما از بابت اصالت و کیفیت کالا راحت باشد. از برجسته ترین و بهترین برندهای کولر های گازی می توان به ال جی، سامسونگ، جنرال، اجنرال، میدیا، گری اشاره کرد. 

انواع کولرگازی

کولر گازی یکی از دستگاه های پرکاربرد برای تهویه مطبوع ساختمان می باشد، در کولرگازی ها اساس کار یکسان است ولی از نظر فیزیکی و ساختاری با هم تفاوت هستند. برخی از کولرهای گازی علاوه بر سرمایش، برای گرمایش نیز کاربرد دارند. در ادامه قصد داریم انواع کولرهای گازی ها را بررسی کنیم.

انواع کولرگازی های موجود

انواع کولرگازی یک تکه

انواع کولرگازی یک تکه

کولرگازی پنجره ای 

کولر گازی پنجره ای ساده ترین و ابتدایی ترین نوع کولر گازی است که به صورت یک تکه طراحی شده یعنی قسمت کمپرسور و پنل با هم ادغام شده. این نوع کولرها از طراحی کوچک و جمع و جوری برخوردار اند و اغلب روی پنجره اتاق نصب می شوند به همین دلیل است که به آنها کولر گازی پنجره ای گفته می شود. در حالت قرار گیری نصف کولر در قسمت داخل ساختمان و نصف دیگر آن نیز در قسمت خارج قرار می گیرد. نصب کولر گازی پنجره ای بسیار آسان است و به راحتی بر روی پنجره قرار می گیرد. در هنگام خرید کولر گازی پنجره ای تنها موردی که باید در نظر داشته باشید متراژ اتاق و همچنین اندازه پنجره ای که می خواهید کولر را در آن قرار دهید. بهترین مکان استفاده از این نوع کولرها اتاقهایی با متراژ کمتر از 50 متر می باشد، مثلا اتاق های نگهبانی و اتاقی که امکان نصب اسپلیت دیواری در آن ممکن نیست. کولر گازی پنچره ای در ظرفیت های مختلف 9000 تا 24000 تولید می شود که شما می توانید بسته به متراژ اتاق ظرفیت مناسب را انتخاب کنید. همچنین در انواع مختلف و توسط شرکت های زیادی تولید و عرضه می شود که از جمله معروف ترین آنها می توان به گری، ال جی، سامسونگ، اجنرال و هایر اشاره کرد. همانند سایر کولر گازی های دیگر کولر گازی پنجره ای نیز یک سیستم تبرید است و از گاز مبرد R22 و R410A برای خنک سازی محیط استفاده می کند. بعضی مدلها دارای عملکرد سرمایشی، گرمایشی هستند و در تمامی فصول می توانید از آن استفاده کنید و محیط خود را با آن خنک و یا گرم کنید. اجزای سازنده کولر گازی پنجره ای شامل موتور، اپراتور، پنل، کویل های برودتی، فن دمنده، کمپرسور، کندانسور و فن پروپلر می باشد که همه باهم به صورت یک جا و در یک باکس قرار گرفته اند. کولرگازی های یک تکه یا پنجره ای همانند دیگر کولرگازی ها از مزایای و معایب مختلفی بهره مند هستند، کولر گازی پنجره ای طراحی ساده و سبکی دارد و حمل و نقل و همچنین نصب آن بسیار آسان است که حتی بدون نیاز به تخصص کافی نیز می توانید آن را نصب کنید. همچنین هزینه نسبتا پایینی نیز دارد و به راحتی قابل دسترس است. بعد از مدت ها استفاده از این نوع کولر گازی به آسانی می توانید به عنوان یک محصول دست دوم آن را بفروشید زیرا به دلیل ارزان بودن و نگهداری و استفاده راحتی که دارد مورد استقبال خیلی ها قرار می گیرد. بهره وری در مصرف انرژی نیز از دیگر ویژگی های کولرگازی پنجره ای است که با کارکرد در حالت نرمال انرژی کمی مصرف می کند و عملکرد بهینه و به صرفه ای را ارائه می دهد. از معایب این کولر گازی این است که قدرت خنک کنندگی کمی دارد و تنها برای اتاقهایی با متراژ کم مناسب است. همچنین به دلیل طراحی یکپارچه ای که دارد صدای نسبتا زیادی دارد و در هنگام کارکردن همراه با هوای خنک سر و صدای زیادی را به داخل اتاق وارد می کند که شاید آزار دهنده باشد. 

مشاهده بهترین برند های کولر گازی

کولرگازی پرتابل

کولر گازی پرتابل یک کولر گازی جامع است که برای خنک کردن یک اتاق مورد استفاده قرار می گیرد. کلمه پرتابل به معنای قابل حمل است و علت نام گذاری این کولرها این است که قابل حمل هستند و به دیوار یا سقف متصل نمی شوند. بسیاری از مدل های این کولر حتی چرخ هایی دارند که عمل جا به جایی کولر گازی به اتاق های مختلف را برای ما آسان تر می کنند. کولر گازی های پرتابل در مدل ها و سایزهای مختلفی تولید و عرضه می شوند و شما باید با بررسی میزان قدرت کولر گازی و در نظر گرفتن نیاز خود کولر گازی مناسب را برای اتاق خود انتخاب کنید. تفاوت کولر گازی های پرتابل با اسپلیت ها این است که اسپلیت ها دارای دو یونیت هستند که یکی در بیرون از خانه و دیگری در داخل خانه نصب می شوند اما کولر گازی پرتابل همه قطعات را در داخل خود جای داده است و دیگر دارای یونیت خارجی نیست. کولر گازی های پرتال کوچک برای محیط های کوچک همچون اتاق خواب مناسب هستند، کولر گازی های پرتابل متوسط برای اتاق های بزرگ تر نظیر اتاق پذیرایی یا اتاق خواب های بزرگ مناسب اند و کولر گازی های پرتابل بزرگ برای محیط های بزرگ همچون دفاتر تجاری و اداری، بانک ها و سایر ادارات مناسب هستند. عملکردکولرگازی پرتابل به این گونه است که فن هوای گرم و مرطوب اتاق را به داخل کولر گازی می کشد، این هوا در حین عبور از کویل های کندانسور گرما و رطوبت خود را از دست می دهد (رطوبت آن متراکم می شود). هوای گرم از روی کویل های کندانسور عبور می کند و گرمای خود را به ماده مبرد داخل کویل های کندانسور می دهد. زمانی که هوا به اواپراتور می رسد گرمای آن باعث تبخیر شدن ماده مبرد داخل کویل های اواپراتور می شود. یعنی مایع مبرد به گاز تبدیل می شود. اکنون این هوا تمام گرما و رطوبت خود را از دست داده است، همچنین هوای خنک از طریق فن به محیط اتاق باز می گردد. در این محصول رطوبت متراکم شده به صورت قطره قطره جمع می شود و می تواند به بیرون از اتاق تخلیه شود. همچنین می توانید در محل تخلیه آب سطلی قرار دهید و آن را به صورت دستی خالی کنید. گاز مبرد از اواپراتور وارد کمپرسور می شود و در آن جا فشرده می گردد. پس از فشرده شدن مایع مبرد وارد کندانسور می شود و گرمای گرفته شده از هوا توسط شلنگ تهویه هوا به بیرون انتقال پیدا می کند.

 

مزایای استفاده از کولر گازی های پرتابل 

  1. کولر گازی های پرتابل نسبت به سایر کولرهای گازی مزایای مختلفی دارند. مهم ترین مزیت کولر‌گازی ‌های ‌پرتابل قابل حمل بودن آن ها است به خصوص اگر پایه های آن ها چرخ دار باشد. شما به راحتی می توانید کولر گازی را از یک اتاق به اتاق دیگر انتقال دهید. 
  2. مزیت دیگر آن ها کم هزینه بودن آن ها است. این کولرها از بسیاری از کولر گازی های رایج دیگر ارزان تر هستند و هزینه نصب زیادی هم ندارند. اگر خودتان در کارهای فنی کمی مهارت داشته باشید می توانید حتی برای نصب آن هزینه ای نپردازید. از طرف دیگر به علت این که کولر‌گازی‌های پرتابل به خصوص پرتابل دو لوله کم مصرف هستند زمانی که قبض برق به دستتان می رسد بابت مصرف برق متحمل هزینه زیادی نمی شوید. 
  3. مزیت دیگر این کولرهای گازی نصب بسیار آسان آن ها است. همان طور که گفته شد برای نصب کولرهای گازی پرتابل به لوله کشی و سیم کشی برق احتیاج نخواهید داشت و فقط با نصب لوله تهویه و اتصال دستگاه به برق می توانید از فعالیت کولر گازی خود بهره مند شوید. 
  4. این کولرهای گازی برای افرادی که مستأجر هستند و دوست دارند که از کولرهای گازی برای خنک کردن خانه خود استفاده کنند بسیار مناسب است. به دلیل این که این کولرها قابل حمل هستند شما می توانید به راحتی آن ها را به محل سکونت جدید خود انتقال دهید. افرادی که دفاتر کاری و محل کسب و کار خود را مدام تغییر می دهند نیز بهتر است از این نوع سیستم سرمایشی استفاده کنند زیرا می توانند آن را به محل کار جدید خود ببرند و در آن جا از کار کردن کولر گازی خود لذت ببرند. 
  5. کولر گازی ‌های ‌پرتابل علاوه بر خنک کردن هوا وظیفه گرفتن رطوبت هوا را نیز برعهده دارند در نتیجه در مناطقی که علاوه بر گرم بودن شرجی نیز هستند می توان از آن ها استفاده کرد تا از میزان رطوبت موجود در هوا کاسته شود. 
  6. یکی از مهمترین مزایای استفاده از کولر‌گازی ‌های‌ پرتابل جمع و جور بودن و جاگیر نبودن آن ها است. این کولرها یونیت خارجی ندارند و همچنین روی دیوار شما فضایی را اشغال نمی کنند در نتیجه می توانید از فضا بهترین استفاده را کنید. به علاوه در داخل کولرگازی‌ های ‌پرتابل جدید محفظه ای برای تجمع آب ایجاد شده در کولر وجود دارد که هنگامی که پر می شود به شما هشدار می دهد تا آن را تخلیه کنید. در این صورت برای جمع آوری آب به لوله تخلیه یا سطل نیز احتیاج نخواهید داشت. 

معایب استفاده از کولر گازی های پرتابل 

  1. همان طور که گفته شد کولرگازی ‌های ‌پرتابل همه قطعات مهم از جمله کمپرسور را در داخل خود جای داده اند بنابراین بسیار سنگین هستند و جا به جا کردن آن ها کار بسیار آسانی نیست. اگر این کولرها چرخ داشته باشند این مسئله حرکت دادن آن ها را آسان می کند اما اگر چرخ نداشته باشند یا سایز آن ها بزرگ باشد تکان دادن آن ها کار دشواری خواهد بود. 
  2. کولر گازی های پرتابل پر سر و صدا هستند زیرا کمپرسور را در خود جای داده اند. در سایر کولرگازی ها کمپرسور در بیرون از خانه قرار دارد و در نتیجه صدای زیادی در خانه شنیده نمی شود. البته برخی از تولید کنندگان با عایق بندی بدنه کولر‌گازی ‌پرتابل مقداری از صدای آن را کم کرده اند. 
  3. محدود بودن فضایی که کولر‌گازی ‌پرتابل خنک می کند هم یکی دیگر از معایب آن است. فضایی که یک کولرگازی پرتابل می تواند خنک کند کمتر از فضایی از که کولر گازی های دیواری خنک می کنند، به خصوص اگر کولرگازی تک لوله باشد و بخواهید که در اتاق مورد نظر را ببندید.

 

کولر گازی های پرتابل دو نوع هستند: کولر‌گازی ‌پرتابل تک لوله (single hose) و کولر‌گازی ‌پرتابل دو لوله (double hose). 

انواع کولرگازی دو تکه ای:

اسپلیت دیواری

در زبان لاتین اسپلیت اینگونه نوشته می ‌شود Split که برخی نیز آن را اسپیلت می خوانند. اسپلیت برگرفته از لفظ انگلیسی خود، به معنای دو تکه کردن یا جدا کردن می ‌باشد. در صنعت تهویه هوای مطبوع برای ایجاد آسایش برای ساکنین و انتقال حرارت به محیط بیرون اقداماتی انجام داده ‌اند. به طوری که هنگام طراحی کولر گازی اسپلیت، کمپرسور و کندانسور را درون یونیتی قرار داده ‌اند که در خارج از فضای تهویه می ‌باشد. از طرفی تجهیزاتی که وظیفه دارند هوای داخل خانه یا محل کار را خنک کنند در یونیت داخلی قرار گرفته ‌اند. در یونیت داخلی اسپلیت ‌ها چند فین یا صفحه فلزی نصب شده اند. ماده‌ ی خنک کننده مابین این فین‌ ها حرکت می ‌کند و هوایی که توسط موتور به داخل یونیت کشیده می ‌شود، با حرکت ماده خنک کننده بین صفحات فلزی سرد می‌ شود. هوای خروجی قبل از انتقال به محیط اتاق از یک فیلتر رد می ‌شود تا هر گونه آلودگی و میکروب را تصفیه کند. مایع پس از گذر بین صفحات فلزی رفته رفته گرم شده و به گاز تبدیل می‌ شود. در این زمان گاز به یونیت خارجی منتقل شده و توسط کمپرسور فشرده خواهد شد. سپس با کمک کندانسور دمای گاز فشرده، گرفته شده و دوباره به مایع تبدیل خواهد شد. مایع در بین صفحات حرکت کرده و با افت فشار سرد شده و آماده انتقال به یونیت داخلی می ‌گردد. محصول ذکر شده در قالب سایز های 9000، 12000، 18000، 24000، 30000، 36000، 48000 و 60000 تولید و عرضه بازار می شوند تا کاربران بتوانند متناسب با هر فضایی اسپلیت مورد نظر را تهیه کنند. اسپلیت های دیواری دارای مزیت های بسیار خوبی هستند که از جمله بزرگ ‌ترین مزیت ‌های اسپلیت ‌ها نسبت به کولرهای گازی مصرف برق کمتر آن ‌ها است، از دیگر مزیت های آنها می توانیم به داشتن ابعاد و اندازه ‌های مختلف با قابلیت استفاده کردن در مکان ‌های مختلف، داشتن ظرفیت بالا برای گرم یا سرد کردن منازل و محیط‌ های کاری، قابلیت نصب برای هر واحد ساختمان به صورت جداگانه،  نداشتن سر و صدای بالا هنگام استفاده در طولانی مدت، داشتن فیلترهای هوا برای ضد عفونی کردن محیط که از نظر سلامتی نوا را تهویه می‌ کند، فلیترهای ضد آلرژی آلودگی‌ های محیطی به اندازه زیادی کاهش می ‌دهند، یکی دیگر از مزایای کولر گازی اسپلیت اشغال کردن فضای کمتر نسبت به کولر گازی یک تکه است، طول عمر بالا که در نهایت باعث کاهش دادن هزینه‌ های اضافی خواهد شد، قابلیت خنک کردن تمام فضا در مدت زمان کم و به طور یکنواخت با استفاده از برنامه‌ نویسی مشخص آن، همچنین کولرهای گازی اسپلیت، توانایی یکنواخت سازی محیط از نظر سرما و گرما را دارد. در نتیجه سبب صرفه جویی در پول و انرژی خواهد شد و… اشاره کنیم. شرکت های تولید کنند در ساخت این نوع کولرگازی ها بیشترین دقت را به عمل آوردن و تمام تلاش بر این بوده که با حداقل معایب تولید و عرضه بازار شوند، از بارزترین معایب کولرگازی های دو تکه ای می توانیم به گرد و غبار اگر بر روی پوشال ‌ها جمع شود باعث بیماری ‌های پوستی و تنفسی خواهد شد چرا که این گرد و غبار توسط پنل داخلی به محیط منتقل خواهد شد، سیستم ‌های سرمایشی گازی اسپلیت حدودا 25% انرژی بیشتری مصرف خواهد کرد و… اشاره کنیم. اگر قصد دارید برای محیط کار یا منزل خود یکی از مدل ‌های کولر گازی را خریداری کنید بهتر است چند نکته را مد نظر داشته باشید. اسپلیت‌ ها تحت نام‌ های مختلفی ساخته می ‌شوند و قبل از خرید باید چک کنید که تحت لیسانس یک شرکت ایرانی هم قرار گرفته باشند. زمانی که یک شرکت داخلی، برندی را تایید کرد با خیال راحت می ‌توانید اقدام به خرید آن کنید و مطمئن باشید که جنس آن اصل بوده و ضمانت دارد. روی اسپلیت یک کمپرسور قرار دارد که هر کدام یک بارکد را به خود اختصاص می ‌دهند. با چک کردن بارکد، نام برند و کشور سازنده می‌ توانید از اصل یا فیک بودن اسپلیت اطمینان حاصل کنید.

 

انواع کولرگازی دو تکه ای:

داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی

در برخی از ساختمان ها به علت نوع معماری و یا حجم فضا امکان استفاده از مدلهای متداول کولرگازی اسپلیت وجود ندارد و یا در صورت استفاده، باید از تعداد زیادی دستگاه کمک گرفت و همچنین اگر نیاز به هوای تازه در فضای مورد تهویه وجود داشته باشد، امکان ارائه حداقل هوای تازه با مدلهای دیواری وجود ندارد و یا جهت حفظ زیبایی فضا، امکان نصب سیستم های دیواری و رادیاتور وجود نداشته باشد. در این چنین شرایطی و در صورت داشتن سقف کاذب مناسب ،بهترین راه حل استفاده از دستگاههای داکت اسپلیت است که علاوه بر تامین سرمایش  و گرمایش محیط از طریق کویل DX، امکان تامین هوای تازه مورد نیاز را خواهد داشت و نیز برای کاهش هزینه انرژی در زمستان (با توجه به کمتر بودن هزینه گاز نسبت به برق در ایران) می توان از کویل آب گرم استفاده نمود. همچنین می توان در بعضی مدلهای داکت اسپلیت از هر نوع فیلتری با در نظر گرفتن افت فشار استاتیکی آن که در دستگاه ایجاد می کند برای تصفیه بهتر هوا طبق نظر کارفرما استفاده نمود. مثل فیلتر هپا. داکت اسپلیت همانگونه که از اسم مدل مشخص است، داکت به معنای کانال بوده و در اجرای این مدل دستگاهها از کانال استفاده می شود و یا به توصیفی دیگر این مدل دستگاهها در داخل سقف کاذب طبق استاندارد، نصب شده و با متصل شدن به کانال های از پیش طراحی و اجرا شده امکان توزیع مناسب هوای تهویه شده را در محل های مورد نظر و به مقدار  نیاز فراهم می سازد. این دستگاه ها در سایزهای 7000، 9000، 12000، 14000، 18000، 24000، 30000، 36000، 45000، 54000، 60000، 76000، 90000 و 96000 Btu/h به بازار عرضه می گردند و به 3 گروه  با فشار استاتیکی کم و متوسط و زیاد تقسیم می شوند: داکت اسپلیت با فشار استاتیکی کم معمولا در فضاهایی که حداقل کانال کشی و دمندگی و صدا مورد انتظار کارفرما است و یا بار برودتی فضا مقدار کمی است و علاوه بر آن  کنترل دما بایستی در درون همان فضا انجام شود از مدل Low Static Duct استفاده می شود که با حداقل کانال کشی ممکن و قالبا در حد رابط بین دهنه پرتاب باد دستگاه و دریچه پرتاب و یا حتی بدون کانال کشی و به کمک برزنت به دریچه پرتاب باد وصل می گردد مثل اتاق خواب، عموماً مدلهای کم فشار در سایز 7000، 9000، 12000، 14000 و 18000 و در بعضی برندها تا سایز 24000 هم بصورت کم فشار عرضه می شود. داکت اسپلیت با فشار استاتیکی متوسط برای فضا هایی که محدودیت کمتری نسبت به صدا و ابعاد دارند استفاده می شود و با در نظر گرفتن میزان افت فشار ایجاد شده در داخل کانال به آن وصل می گردد و معمولا برای اتاقهای بزرگ و سالن نشیمن و پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد. مدلهای فشار استاتیکی متوسط عموما در سایز های 18000، 24000 و 30000 و در بعضی برندها 36000 و 48000 به بازار عرضه می گردد. داکت اسپلیت با فشار استاتیکی بالا برای فضاهایی که کانال کشی زیادتری دارند و یا دمندگی قوی تری مورد نیاز است با رعایت استانداردهای صدا و افت فشار استفاده می شود. مثل سالن پذیرایی بزرگ و یا فروشگاهها و تالار ها و کارگاهها و در سایزهای24000، 30000، 36000، 45000، 54000، 60000، 76000، 90000 و 96000 Btu/h به بازار عرضه می گردند. این مدل از اسپلیت های دارای مزیت های همچون، استفاده از یک دستگاه برای یک فضای بزرگ به جای چندین دستگاه، امکان استفاده از یک دستگاه بزرگ برای چند فضای کوچکتر، امکان استفاده از کویل آبگرم برای گرمایش محیط و کاهش حداکثری مصرف برق در زمستان، توضیع هوا به مقدار مورد نیاز در هر فضا و جلوگیری از تحمیل بار اضافی و مصرف انرژی زیاد، امکان پرتاب باد با دریچه های دیواری و سقفی منوط به نوع طراحی کانال و مخفی بودن پنل داخلی به علت قرار گرفتن در داخل سقف کاذب است. از معایب این مدل دستگاه ها می توانیم به اجرای کانال و دریچه بازدید دستگاه با توجه به محدودیت های فضا، مخلوط شدن هوای کلیه فضاهایی که با یک دستگاه تهویه می شوند، صدای زیاد در صورت طراحی و اجرای اشتباه کانال و… اشاره کنیم.

اسپلیت ایستاده 

کولر گازی ایستاده نوعی دیگر از کولر گازی ها است که طراحی متفاوتی با اسپلیت های دیگر دارد و به صورت ایستاده بر روی زمین قرار می گیرد. کولر گازی های ایستاده اندازه نسبتا بزرگی دارند و در دو نوع یک تکه و دو تکه یا اسپلیت طراحی و عرضه می شوند. در مدل یک تکه کمپرسور و پنل با هم و به صورت یک پارچه طراحی شده اما در نوع اسپلیت، کمپرسور و کندانسور جدا از پنل و در فضای بیرون و در جای مخصوصی نصب می گردد. در مکانهایی با مساحت بالا امکان نصب چندین پنل وجود ندارد بنابراین شما می توانید به جای آن از این نوع کولرها استفاده کنید که هم فضای کمتری را اشغال می کند، هم از نظرطراحی و شکل ظاهری زیباتر است و هم از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر می باشد و با صرف هزینه و انرژی کمتری می توانید فضای بیشتری را خنک کنید. این نوع کولرها همچنین دارای ظرفیت بالایی نیز می باشند و در ظرفیت های 36000 تا 120000 عرضه می شوند به همین دلیل بیشتر در مکانهایی با متراژ بالا همچون سالن های بزرگ، فرودگاه ها، مساجد، تئاتر و… مورد استفاده قرار می گیرند. برق مورد نیاز این نوع کولرها در برخی مدل های با ظرفیت بالا که ولتاژ آنها زیاد معمولا 3 فاز و در ظرفیت های پایین نیز تک فاز می باشد.  کولر گازی ایستاده به دلیل ظرفیت بالایی که دارد میزان مصرف برق نیز در آنها بیشتر است اما در مدل های اینورتر با بهره گیری از کیت اینورتر به طور چشمگیری از میزان مصرف انرژی صرفه جویی می شود و با صرف انرژی کمتر عملکرد بیشتری را ارائه می دهد. در کولر گازی های ایستاده از گاز مبرد R22 و R410A برای تولید سرما استفاده می شود که مدل های معمولی اکثرا گاز R22 و مدل های اینورتر نیز گاز مبرد R410A را مصرف می کنند. همچنین در این نوع کولرها معمولا از کمپرسورهای روتاری و اسکرول استفاده می شود که نسبت به مدل پیستونی از قدرت بیشتری برخوردار اند و عملکرد بهتری را ارائه می دهند. کولر گازی ایستاده مانند هر دستگاه دیگر دارای مزایا و معایب و ویژگی های مختص خود می باشد که در ادامه به بررسی مزایا و معایب کولر گازی ایستاده خواهیم پرداخت. از مزایای این دستگاه می توان به طراحی زیبا و دکوراتیو، بهره مندی از کمپرسور پرقدرت اسکرال یا روتاری، قدرت رطوبت زدایی بالا، قدرت پرتاب باد، گرمایش و سرمایش سریع و قدرتمند، فیلتر های تصفیه کننده هوا و یون زدایی آن، قابلیت تعویض فیلترها، مجهز به ریموت کنترل، امکان پرتاب باد در چهار جهت و مجهز بودن آن به نمایشگر دیجیتال به جهت نمایش دمای محیط اشاره نمود. همچنین از معایب کولر گازی ایستاده می توان مصرف کولر گازی ایستاده نسبت به سایر کولرگازی ها مانند نوع دیواری بیشتر می باشد که علت این امر نیز طبیعی است زیرا اسپلیت های ایستاده به دلیل قدرت خنک کنندگی بالاتری که دارند مجهز به کمپرسور بزرگ تری هستند بنابراین مصرف بالاتری نیز خواهند داشت اما این مصرف بالا با در نظر گرفتن کارایی هایی که این دستگاه دارد قابل قبول خواهد بود. راهکار دیگری که برای این مسئله وجود دارد استفاده از کولر گازی ایستاده کم مصرف با برچسب انرژی A می باشد. صدای زیاد کولر گازی ایستاده از دیگر معایب آن می باشد که این امر نیز مانند عیب قبلی به دلیل بزرگ بودن بلوورهای دستگاه طبیعی می باشد. به همین دلیل هم این سیستم بیشتر در مکان های تجاری و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد و برای آپارتمان ها از نوع دیواری استفاده می گردد.

 

اسپلیت کاستی

با گرم شدن هوا و بالا رفتن دما استفاده از سیستم‌ های سرمایشی و کولر گازی به بالاترین حد خود می ‌رسد خصوصا در مناطقی از ایران که گاها دمای هوا به بالای 60 درجه سانتی گراد می ‌رسد و واقعا تحمل آن غیرممکن می ‌شود. در فصول گرم کولر گازی به عنوان یکی از پرکاربردترین و پرمصرف ترین کالاها در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌ گیرد. کولر گازی در حقیقت وسیله ای است که از یک سیکل تبرید تراکمی‌استفاده می ‌کند. این سیستم گرما را از محیط داخلی ساختمان می‌ گیرد و آن را به خارج از محیط هدایت می‌ کند. اسپلیت که در لغت به معنی دو تکه بودن است به کولرهایی اطلاق می‌ شود که از دو یونیت داخلی و خارجی تشکیل می ‌شوند. کولر گازی کاستی مانند اسپلیت دیواری از دو واحد تشکیل شده است که یک واحد آن در داخل ساختمان و در سقف ‌های کاذب قرار می‌ گیرد و واحد دیگر آن در ارتفاعی بالاتر و بیرون از محیط نصب می‌ شود. با توجه به آنکه یونیت داخلی این اسپلیت ‌ها در داخل سقف قرار می ‌گیرد و به فضای بسیار کمی ‌نیاز دارد به عنوان یکی از محبوب ترین کولر گازی ‌های بازار شناخته می ‌شود. از جمله ویژگی‌های اسپلیت ‌های کاستی می ‌توان به مواردی مانند طراحی زیبا و جذاب، هماهنگی کامل با دکوراسیون منازل، استفاده از فیلترهای تصفیه هوا و تکنولوژی ‌های روز دنیا، رطوبت زدایی مناسب، میزان صدا و استهلاک پایین و قدرت خنک کنندگی سریع اشاره کرد. این مدل اسپلیت ها مانند تمامی ‌کولرها گازی دیواری، ایستاده و پرتابل در دو نوع اصلی در بازارهای موجود هستند که نوع اول آن فقط عملکرد سرمایشی دارد و فقط در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می ‌گیرد. نوع دوم کولر گازی کاستی هم دارای عملکرد سرمایشی و هم عملکرد گرمایشی است که و می ‌تواند در تمام طول سال مورد استفاده قرار بگیرد. کولرهای کاستی امروزه به عنوان کولر گازی کم مصرف شناخته می ‌شوند  و می ‌توان گفت تقریبا تمام آنها با هر نوع موتور و گاز مبردی که دارند دارای برچسب انرژی رده A و B هستند. نصب کولر گازی کاستی نیز تقریبا شبیه به اسپلیت‌های دیواری است با این تفاوت که یونیت داخلی آن به جای نصب بر روی دیوار در داخل سقف قرار می‌گیرد و تقریبا هم سطح با سقف ساختمان خواهد شد. یونیت خارجی کولر نیز باید در ارتفاعی بالاتر از محل یونیت داخلی نصب می‌شود به گونه ای که در برابر عوامل طبیعی مانند نور مستقیم خورشید، برف و باران محافظت شود. با توجه به آنکه استفاده از کولر گازی و اسپلیت‌ها امروزه رواج بسیار زیادی دارد و تقریبا به صورت کامل جایگزین سیستم‌ های تبریدی قدیمی ‌شده اند تقریبا تمام برندها و شرکت ‌های معتبر به سبب نیاز بالای بازار تمامی‌ انواع اسپلیت ‌ها از جمله اسپلیت‌ های کاستی را نیز تولید می ‌کنند. از جمله معروف ترین برندهای عرضه کنند کولر گازی کاستی در بازار می ‌توان به اجنرال، بوش، جنرال مکس، ال جی،  دورا، رویال کول، گری و هیتاچی اشاره کرد. تمامی ‌این برندها، اسپلیت ‌های کاستی خود را در سری ‌ها، مدل ‌ها و ظرفیت ‌های مختلف عرضه می‌ کنند. کولر‌های 9000، 12000، 18000، 24000، 30000 و 36000 از جمله ظرفیت‌ های سرمایشی متداول اسپلیت‌ های کاستی هستند که می ‌توانند محیط‌ هایی با متراژهای 15 تا 130 مترمربع را به راحتی پوشش دهند.

 

کولرگازی چند تکه/مولتی پنل 

نحوه کارکرد اسپلیت چند پنل ( مولتی اسپلیت ) چگونه است؟ فرق این نوع اسپلیت با سایر اسپلیت‌ها چیست؟ قیمت آن چقدر است؟ بیشتر در کجاها کاربرد دارد؟ و… این سؤالات و سؤالاتی مشابه به آن زمانی به ذهن ما خطور می ‌کند که برای اولین بار اسم اسپلیت چند پنل یا اصطلاحاً مولتی اسپلیت به گوش ما خورده باشد. چنین سؤالاتی عمدتاً توسط برخی از مشتریان ما پرسیده می ‌شود و مایل هستند تا اطلاعاتی در این خصوص داشته باشند. به همین دلیل ما در این مجموعه قصد داریم تا در این بخش اطلاعاتی را در خصوص اسپلیت چند پنل یا همان مولتی اسپلیت به شما همراهان عزیز ارائه کنیم تا بتوانیم هر چند مختصر، پاسخی به برخی از سؤالات شما در خصوص این کولر داده باشیم. پس ما با ما همراه باشید. 

قبل از هر چیزی بایستی این مسئله را روشن کرد که به ‌طور کلی زمانی فکر استفاده از اسپلیت چند پنل به ذهن خیلی از ما خطور می‌ کند که می ‌بینیم نمای برخی از ساختمان ‌ها به دلیل وجود یونیت ‌های متعدد در بر روی آن، عملاً به نمایی زننده و نامناسب تبدیل شده است. در چنین شرایطی بهترین گزینه شاید استفاده از مولتی اسپلیت ‌ها (کولر گازی چند پنل ) باشد زیرا این کولرها این قابلیت را دارند با یک یونیت بیرونی (کندانسینگ یونیت) چندین پنل داخلی را ساپورت ( پشتیبانی ) کنند. استقبال روزافزون مردم در استفاده از کولرهای گازی چند پنله، باعث شده است تا بسیاری از شرکت‌ های معتبر در حوزه تهویه مطبوع تصمیم به تولید این نوع کولرها نمایند. شاید با توضیحاتی که در بالا ارائه کردیم، این سؤال برای شما پیش بیاید که چطور می ‌شود که با یک یونیت بیرونی، هم‌ زمان چند پنل روشن شود؟ چون در این صورت کیفیت دمای آن پایین می‌آید. برای اینکه این مسئله برای شما روشن شود یک مثال می ‌زنیم، تصور کنید که شما در ساختمانی زندگی می ‌کنید که از یک مولتی اسپلیت 27000 استفاده می‌ کنید و در این ساختمان 3 پنل قرار داده ‌اید و در خیلی مواقع ممکن است هر سه پنل با یکدیگر روشن شوند، در چنین شرایطی عملکرد این دستگاه به گونه ‌ای است که  با روشن شدن یک پنل ، موتور 9000 شروع به کار می ‌نماید. زمانی که پنل دوم هم روشن شود، موتور 9000 که قبلاً روشن شده بود، خاموش می ‌شود و موتور 18000 هزار شروع به کار می ‌کند، بعداز اینکه پنل سوم هم روشن شود، موتور 27000 (9000 و 18000) فعال می ‌گردد و این باعث می ‌شود که علاوه بر جلوگیری از کاهش دما، در مصرف انرژی هم صرفه‌ جویی شود. این نکته هم حائز اهمیت است که در این سیستم‌ ها  جهت کنترل جریان مبرد، و همان‌ طور که اشاره شد، جهت صرفه‌ جویی از فناوری اینورتر استفاده می‌ شود. مزیت بهره‌ گیری از این فناوری این است که کاربر هنگام استفاده از یک یونیت داخلی فقط هزینه تهویه فضای مورد استفاده را بدهد. 

خروج از نسخه موبایل